четвртак, 15. октобар 2009.

Fudbal i profit

   Nekad otići na svetsko prvenstvo u fudbalu bilo je zbog nadmetanja i slave, ali izgleda da je danas to postalo sekundarna činjenica.
   Gledajući komšije Hrvate koji nisu uspeli da odu u Afriku i već danima njihova izračunavanja koliko su izgubili novaca zbog toga, što fudbal, što sama privreda, izgleda da je danas profit ono najvažnije zbog čega se ide na svetsko prvenstvo. A nije ni čudo, s obzirom koliko novaca donosi.
   Kada su pre dve godine Hrvati pobedili Engleze i tako ih onemogućili da odu na Evropsko prvenstvo, Englezi su već za par dana izračunali da ih je taj poraz i neodlazak na prvenstvo koštao 1,5 milijarni funti.
   Mi smo otišli na svetsko prvenstvo i već u startu ćapili oko 10 miliona eura, što je za naš savez odlična svota sa kojom može da se planira štošta. A analitičari bi trebali da izračunaju koje će sve blagodati za privredu i potrošnju doneti uspeh naših fudbalera, jer koliko će samo novih plazma televizora da se proda samo zbog svetskog prvenstva, pa potrošnja alkohola i hrane i štošta još, jer sve to vuče jedno drugo.
   Ako imate da dodate šta ovome, slobodno izvolite...

Нема коментара:

Постави коментар